Ajankohtaista

10.01.2022

Wirtasten muusikkoperheen uusi tyylikäs ja toimiva vaatehuone

Wirtasten muusikkoperheen ihastuttava kaksikerroksinen loft-koti sijaitsee Lahdessa, 1930-luvulla huonekalutehtaana toimineessa rakennuksessa. Kotia on remontoitu ja sisustettu huolellisesti asukkaidensa näköiseksi, ja perhekoon kasvaessa myös sen tilankäyttöön ja arjen toimivuuteen on panostettu.

”Meillä oli yhdistetty vaate- ja kodinhoitohuone, jonka tilankäyttö oli onnetonta. Huone ei toiminut eikä se vastannut enää tarpeitamme”, Toni Wirtanen kertoo. Siispä tuumasta toimeen ja uutta vaatehuonetta suunnittelemaan.

Wirtasille oli tuotteiden laadun lisäksi tärkeää, että yhteistyökumppani olisi kotimainen yritys. Inaria oli Wirtasille tuttu jo entuudestaan, mutta kumppanin valintaan vaikutti myös yksilöllinen palvelu: ”Inaria pystyi tarjoamaan meille mittatilaustyönä toteutetun ratkaisun, jossa kaikki tila tuli käytetyksi hyödyllisesti. Ei tarvinnut arpoa hankalienkaan kulmien kanssa, vaan ratkaisut taipuivat todella hyvin tarpeisiimme. Siksi oli helppoa hypätä Inarian kelkkaan.”

Aiemmin vaatehuoneessa riippui vaatetanko ja muu säilytystila rakentui päällekäin sijoitetuista laatikostoista. Vaatehuoneen uudistuksessa panostettiinkin tilan avaruuteen ja hyvään käytettävyyteen. Arkea helpottavat nyt esimerkiksi vaatehuoneen keskelle sijoitettu pukeutumispöytä sekä kaappien valaistus.

Vaatehuoneen kaapistojen runkomateriaaliksi valikoitui tyylikäs tumma 19 mm Premium-tammilevy. Kaapistojen ovissa on käytetty kirkasta turvalasia sekä alumiinikehyksiä. Pesutorni upotettiin siististi kaapiston runkoihin ja pyykkihuollon apuna on lisäksi vesipiste sekä pukeutumispöytä.

Vaatehuone on suunniteltu millilleen mittojen mukaan Leppävaaran studion Laura Lindstedtin toimesta. Suunnitteluvaiheessa Laura saapui paikan päälle mittaamaan tilan ja kalusteet toimitettiin millilleen oikean kokoisena ja käyttövalmiiksi paikoilleen asennettuna.

Ja kun toimeen tartuttiin, päätettiin samalla uudistaa eteisen vaatekaappi vastaamaan paremmin muuta sisustusta. Eteisen kaappi toteutettiin hyvässä yhteistyössä toisen toimijan kanssa: kaapin runko on nyt taattua Inaria-laatua ja sen tyylikkäät rimaovet valmisti mittatilaustyönä Hollolan viilu ja laminaatti.

Wirtaset kuvailevat yhteistyötä Inarian porukan kanssa mukavaksi ja antoisaksi sekä kehuvat erityisesti tiivistä yhteydenpitoa aina projektin alusta maaliviivalle saakka.

”Kalusteet saatiin toimitettua meille asennukseen nopeasti tilauksesta. Televisiostakin tutun Leifin ammattitaidolla toteuttama asennus otti toki oman aikansa, sillä projekti ei todellakaan ollut ihan pienimmästä päästä, mutta työvaiheiden selkeys ja vääjäämätön eteneminen kuitenkin piti huolet poissa. Laatu ja osaaminen olivat läsnä koko ajan”, Toni kertoo.

”Nämä uudet kilut ovat todella helpottaneet perheemme arkea. Hetkittäin tulee aina fiilis, että miksi tätä ei tehty jo aiemmin!”

Tehdäänkö sinullekin millilleen tarpeidesi mukainen vaatehuone?

Ota yhteyttä lähimpään Inaria-studioosi ja varaa maksuton suunnittelupalaveri!

KATSO INARIA STUDIOT

    Hei!

    Jätä puhelinnumero ja olemme sinuun yhteydessä pian!